Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků
2020
Ing. Vojtěch Martinek, Ing. Sylvia Svobodová

Roubené stavby jsou historicky součástí naší venkovské architektury a stavitelství. Své uplatnění již od nepaměti nacházely především v podhorských a horských oblastech s množstvím lesů a tedy dostupného stavebního materiálu.
Inovativní řešení skladeb stěn roubených staveb
Vybíráme z našich referencí

Inspekce před koncem záruky objektu – prověření stavu společných prostor bytového domu (střechy, fasáda, parkovací stání, chodby) včetně vybraných společných zařízení, výčet zjištěných vad a nedostatků. Součástí inspekce byla kontrola všech balkonů a teras bytových domů s pasportem zjištěných vad, které byly následně reklamovány.

Bytový dům Kryšpínova 567/8 a 567/1 v Praze
Vybíráme z našich publikací
dektime 2020/28 REALIZACE ŠIKMÉ STŘECHY S NADKROKEVNÍM SYSTÉMEM TOPDEK A S PROSTUPUJÍCÍMI KROKVEMI MEZI INTERIÉREM A EXTERIÉREM
Ing. Libor Koubek
Kolega Ing. Svoboda ve svém článku v DEKTIME 07/2020 ukázal, jak je pro nadkrokevní skladbu důležité souvislé bednění. Já se zastavím u další zásady, která se týká provedení konstrukce krovu. Krov má končit na pozednicích tak, aby parozábrana střechy mohla bez komplikací navázat na vzduchotěsné svislé konstrukce obálky stavby.