Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků
2019
Ing. Viktor Zwiener, Ph.D.

Aktuálně platné Pražské stavební předpisy obsahují několik pravidel pro prostorovou a výškovou regulaci. Především se jedná o §25 až §27 a §29, kde jsou definované výškové hladiny a vzájemné odstupy s odkazem na regulační plán. V §28 je navíc definován tzv. „odstupový úhel“, kterému se budeme věnovat v tomto článku.
PSP a odstupový úhel
Vybíráme z našich referencí

Provedli jsme měření a posouzení hluku z železniční dopravy  na navrhovaný rodinný dům v ochranném pásmu dráhy v obci Telce. Jedná se o trať spojující Kralupy nad Vltavou s Louny. Na zákaldě výsledků měření bylo provedeno hodnocení nejen pro současný stav provozu na trati, ale i výhledové navýšení dle podkladů SŽDC. Hodnocení slouží jako podklad pro SŽDC a příslušnou hygienickou stanici.

Rodinný dům, Telce

Vybíráme z našich publikací
ENCYKLOPEDIE VAD NEMOVITOSTÍ - 2. DÍL (ZVUK A HLUK, POŽÁR A BEZPEČNOST, ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOST, ÚNIKY TEPLA)
Encyklopedi vad nemovitostí, 2. díl

2014
Ing. Ctibor HŮLKA, Ing. Luboš KÁNĚ, Ing. Radim MAŘÍK, Ing. Jan MATIČKA, Radek DĚDINA, Ing. Leoš MARTIŠ, Ing. Lubomít ODEHNAL, Ing. Roman PAVELKA

V druhém díle ENCYKLOPEDIE jsou představeny vady a poruchy v dalších základních technických oborech týkajících se technického stavu nemovitostí: zvuk a hluk, požár a bezpečnost, zdravotní nezávadnost, úniky tepla. Pro jednotlivé obory je vždy uveden přehled všech typických poruch, a u každé poruchy je riziko vysvětleno a popsáno a dále jsou vypsány i ovlivňující faktory a projevy, podle kterých jednotlivá rizika poruch rozpoznat.

240 stran, 1. vydání, vázaná vazba
objednat publikaci
ISBN 978-80-87215-13-5