Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2015
Ing. Daniel Mašlár (Dekprojekt s.r.o.), Ing. Linda Veselá (Metrostav a.s.)

Geometrická přesnost je jednou z kategorií hodnocení kvality staveb. V případě nedostatečně přesných stavebních konstrukcí jsou tyto nedokonalosti patrné pouhým okem a tak je nekvalitní dílo často odhaleno ihned při předání stavby objednateli, a to bez nutnosti provádění sond a odborných průzkumů.

geometrická přesnost
Vybíráme z našich referencí

Projektová dokumentace opravy povrchu podlahy v hale třídírně zavazadel terminálu 2 letiště Václava Havla včetně autorského dozoru. Na stávající nosné ŽB desce bylo z důvodu nevyhovujícího povrchu navrženo odstranění původní stěrky a provedení nové stěrky vč. řešení plošných i objektových dilatací. V rámci AD došlo k úpravě návrhu a stávající deska byla pouze vybroušena, vyhlazena a zakonzervována.

Třídírna zavazadel T2, letiště Václava Havla
Vybíráme z našich publikací

dektime 2018/02

CHYTRÉ ŘEŠENÍ STŘECHY PRO BUNGALOV
Ing. Vojtěch Martinek, Ing. Jiří Filip

Z konstrukčního hlediska je pro české bungalovy charakteristická především lehká střecha nízkého sklonu, v drtivé většině případů s nosnou konstrukcí z fošnových příhradových vazníků. Českým specifikem je obliba skládaných krytin na takové střeše a touha využít střešní dutinu mezi podhledem se zateplením a krytinou na skladování kdečeho.