Zobraz hlavičku Znalecká kancelář, Akreditovaná zkušební laboratoř, projekty, posudky, dozory, výzkum, publikace, školení
Vybíráme z našich článků

2019
Ing. Ondřej Žídek

Předsazená montáž oken z tepelnětechnického, energetického a ekonomického hlediska. Článek se připravuje. Na základě velkého ohlasu je zatím vystavena prezentace, která zazněla na Seminářích pořádných Stavebninami DEK v roce 2019.

předazená montáž oken
Vybíráme z našich referencí

Samostatně stojící „Pavilon D“ v areálu Vojenského rehabilitačního ústavu ve Slapech nad Vltavou je osazen ve svažitém terénu. Objekt má tři nadzemní podlaží. Jihozápadní část přízemí (1.NP) je částečně zapuštěna pod navazující terén. Předmětem činnosti byla jednostupňová PD sanace vlhkostních poruch suterénu, včetně výkazu výměr a kontrolního rozpočtu, a dále autorský dozor.

Pavilon D Vojenského rehabilitačního ústavu Slapy nad Vltavou
Vybíráme z našich publikací
dektime 2019-04

PRAŽSKÉ STAVEBNÍ PŘEDPISY – ODSTUPOVÝ ÚHEL VERSUS DENNÍ OSVĚTLENÍ
Ing. Viktor Zwiener, Ph.D.

Aktuálně platné Pražské stavební předpisy obsahují několik pravidel pro prostorovou a výškovou regulaci. Především se jedná o §25 až §27 a §29, kde jsou definované výškové hladiny a vzájemné odstupy s odkazem na regulační plán. V §28 je navíc definován tzv. „odstupový úhel“, o kterém pojednává tento článek.